Herstelyoga

Drie jaar terug heb ik de opleiding Yoga en Kanker gevolgd en sindsdien geef ik wekelijks  herstelyoga. De afgelopen twee jaar heb ik als bewegingstherapeut gewerkt in Les Vaux, een plek in de Auvergne in Frankrijk. Daar worden weken georganiseerd voor kankerpatiënten die behoefte hebben aan een verwerking en een ommezwaai. Lees mijn verslag over Les Vaux.

Herstelyoga is bedoeld voor mensen die herstellende zijn van een levensbedreigende ziekte als kanker, hartaandoeningen, na een operatie, fybromyalgie, burn-out en pijnklachten en voor eenieder die zich aangesproken voelt. Doel van de les is door beweging een fysiek en mentaal herstel te bevorderen. Daarmee wordt niet zozeer genezing bedoeld, maar onder andere hoe beter om te gaan met lichamelijke klachten en de beleving en ervaring die daaruit voortkomt. Deze vorm van yoga is een mooie aanvulling op de reguliere geneeskundige behandelingen en revalidatie.

Een les bestaat uit:

  • Losmaakoefeningen voor gewrichten, onderrug en bovenrug
  • Aangepaste yogahoudingen, ondersteund met kussens, dekens
  • Qi Gong, vloeiende makkelijke bewegingen
  • Ontspanning met yoga nidra en geleide fantasie
  • Ademoefeningen
  • Lichaamsgewaarwording met bodyscan

Het volgen van deze yogales brengt ontspanning en verlichting, helpt je beter om te gaan met hevige emoties en versterkt het immuunsysteem.

Lestijden en mogelijkheden

Privéles
Ik bied herstelyoga één op één aan, je krijgt dan alle aandacht en een les helemaal afgestemd op de behoefte van het moment. We kunnen een afspraak maken aan huis of een ruimte huren bij het TACA, Amsterdams Therapeuten Centrum Amsterdam, Borgerstraat 102, 1053 PW Amsterdam Oud West.

Wekelijkse les
Bij voldoende aanmeldingen met een kleine groep in het TACA centrum.
Donderdagochtend van 10 tot 11 uur
Donderdagmiddag van 17.30 tot 18.30 uur
Wil je deelnemen aan een les, stuur me dan een bericht wanneer je wilt deelnemen ochtend of avond.  sigrid@herstelyoga.nl, mobiel 06.386 90 860

herstel yoga

De herstelyoga geeft mij rust en ontspanning. De zachte bewegingen

Carlita

Beide keren nadat ik een zware openhartoperatie had ondergaan, heeft Sigrid mij begeleid.

Haar yoga bracht mijn getraumatiseerde lichaam weer met zachte hand in balans.

Behalve dat dit een weldadig gevoel opleverde, werd daardoor ook de vertrouwdheid met mijn lichaam weer hersteld. Het vormde tevens een goede voorbereiding en overgang naar de hartrevalidatie die pas later kon worden gestart. Heel fijn was de persoonlijke aandacht en stijl van Sigrid, waarbij de aanvankelijke bewegingsangst en pijn zorgvuldig werden gladgestreken.

Anja 63jOpen hartoperatie

“Yogalessen van Sigrid staan voor plezier, fysieke verbetering, hoge kwaliteit en afwisseling in lesaanbod!

Sigrid doet aan maatwerk en heeft een scherp oog en oor voor wat de deelnemers in de les nodig hebben.

Elke yogales bij Sigrid geeft mij rust, evenwicht èn energie waardoor ik lekkerder in mijn vel zit en de balans op orde houd.

Ik ben ervan overtuigd dat herstelyoga positief bijdraagt bij het overwinnen van mijn ziekte.”

Tonie

Tonie