Hormoonyoga

Hormoon Yoga heeft effect op je hele lichaam en je geest en zorgt voor ontspanning en vitaliteit. Door de aandacht te richten op de hoofd hormoonklieren de schildklier, hypofyse en eierstokken kan een verstoorde hormoonspiegel weer in balans komen. Ervan uitgaande dat alle hormonale klachten voortkomen uit een disbalans tussen de hormoonklieren. De serie is dynamisch met mooie rustige momenten en leidt tot snelle resultaten bij regelmatige beoefening.

Hormoonyoga is geschikt voor vrouwen met pms, een kinderwens, (vervroegde) overgang en andere hormonale klachten. Als je overspannen bent of burnout klachten hebt, kan hormoonyoga ook effectief zijn. Bij hormoonyoga ligt de focus op de hormoonklieren. De hormonen kunnen in balans komen zodat klachten kunnen verminderen, verlichten of verdwijnen. Daarnaast worden de vitaliteit en kracht verhoogd.

De lessen omvatten Chi Gong series, zonnegroeten en de dynamische Fusionhormoonyoga van Sylvia Mullaart, mede gebaseerd op de klassieke hormoonyoga van Dinah Rodrigues. Er is veel aandacht voor ontspanning aangezien stress een belangrijke oorzaak kan zijn van hormonale disbalans.

Ook als je geen klachten hebt is hormoonyoga fijn, omdat het de vitaliteit en kracht verhoogt. Het helpt je om lekker(der) in je vel te zitten en om heerlijk te ontspannen.

PCOS en hormoonyoga

PCOS is een veel voorkomende aandoening bij vrouwen, 5 tot 10%, voluit Polycysteus Ovarium Syndroom genaamd. Door vorming van blaasjes, cystes, op de eierstokken, blijft de menstruatie uit of is onregelmatig. Vaak gepaard gaand met een te hoog testosterongehalte met specifieke gevolgen, overbeharing, pigmentvlekken, haaruitval en overgewicht. In veel gevallen, 90%, is er ook sprake van insulineresistentie. Eigenlijk gaat het om een samenhang van diverse kenmerken en klachten.

In samenwerking met Myriam Koning van Healthy Hormones geef ik hormoonyoga tijdens de workshop PCOS en laat vrouwen kennis maken met deze specifieke yogavorm waarin veel aandacht is voor ontstressen, yoga en adem.

Lestijden en mogelijkheden

Wekelijkse hormoon yogales
Vrijdagochtend tussen 10.30 en 11.40 uur bij Yogaschool Noord in de Nachtegaalstraat 157, 1051 CZ Amsterdam. Inschrijven kan via Yogaschool Noord.

Privé sessie hormoonyoga
In een één op één sessie beoefenen we in rustig tempo de volledige hormoonserie. Alle twaalf oefeningen komen aan bod en je krijgt uitleg over de techniek, deze staat beschreven in een werkboek dat je meekrijgt. We bespreken hoe je de serie zelf thuis kunt oefenen zodat je ermee aan de slag kunt. Regelmatig beoefenen van de serie brengt het beste resultaat.

Een sessie duurt 2,5 uur en is te boeken op afspraak bij het TACA, Therapeutisch Activiteitencentrum in de Borgerstraat 102, 1053 PW Amsterdam. Wil je liever een les aan huis dan is dat ook mogelijk.

Workshop hormoonyoga
Zondag 12 mei van 13.30 uur tot 16.30 uur bij Yogaschool Noord, Nachtegaalstraat 157, 1051 CZ Amsterdam. Inschrijven kan via Yogaschool Noord.